På Karins Tapetseri hittar du (mig) Karin Jakobsson som har en examen i möbeltapetsering från Leksands yrkeshögskola. Jag har tre år som lärling hos två erfarna tapetserare och innehar gesällbrev inom yrket. 

Jag har alltid haft förmågan att kunna se hur vacker en gammal sliten möbel skulle kunna bli om man bara lägger lite tid på den.

Jag är medlem hos Sveriges Tapetseramästare, på deras hemsida går det här att läsa: ”Hantverkare som är medlem i Sveriges Tapetserarmästare har en har en viss kvalitetsstämpel och flertal kriterier att efterleva genom arbetsprocessen, vilket utgör en extra trygghet för kunden. Auktoriserade hantverkare som är anslutna till STM har en stor yrkesskicklighet vad gäller hantverkarkunnande, respekt för traditionen, en stor miljömedvetenhet och ett kvalitetstänkande utöver det vanliga utan att bortse från trender”

Mitt stora intresse för möbler, färg och form har jag nog alltid haft och utövat genom kreativt skapande i olika former. Jag har alltid haft förmågan att kunna se hur vacker en gammal sliten möbel skulle kunna bli om man bara lägger lite tid på den. Så efter 20 år som förskolechef gjorde jag en helomvändning och bestämde mig för att använda den drivkraften i ett professionellt syfte. Så efter utförd utbildning har hönsen i hönshuset fått flytta ut och ett Tapetseri har flyttat in hemma på gården i Hellvi.